Nieuwsbrief 19 - Voorjaar 2016

Een verdrietig bericht
Allereerst het meest indrukwekkende en verdrietige nieuwsbericht dat ik hier met u wil delen: Op 6 november 2015 heb ik afscheid moeten nemen van Henk, mijn man. Na een ziekbed van 1,5 jaar vroeg hij om het einde... Heel veel dank, lieve cliŽnten, voor alle hartverwarmende vormen van medeleven die ik heb mogen ontvangen!

Aangepaste openingstijden
In het najaar heb ik mijn enkel gebroken. Daar ben ik nog niet helemaal van hersteld. Momenteel werk ik daarom alleen de ochtenden van 9.00 uur tot 13.00 uur. Ook werk ik elke donderdagavond tot 21.00 uur. Soms ben ik op vrijdag vrij. Spoedgevallen plan ik in voor 9.00 uur 's ochtends.

Mijn tarieven voor 2016 zijn overigens gelijk gebleven aan vorig jaar.

Vergoeding door zorgverzekeringen vanaf 2017
Vorig jaar heb ik u hier ook al over verteld: de zorgverzekeringen eisen van ons dat we als therapeuten opnieuw de opleiding tot therapeut gaan doen. Dit gaat niet over de algemene na- of bijscholingen, die ik regelmatig volg, maar om een opleiding van 2 jaar, met veel lesuren per week. De kosten daarvan zijn ruim Ä 2000,-. En daarna ben je nog steeds niet automatisch BIG-geregistreerd. Dit betekent dat we als therapeuten 21% BTW over alle behandelingen moeten gaan rekenen.

Even ter vergelijking: een fysiotherapeut is vrijgesteld van de BTW-verplichting ťn heeft sowieso een BIG-registratie. U begrijpt mijn frustratie, en met mij die van vele andere therapeuten! Na 10 jaar vergoed te zijn geweest door de zorgverzekeringen, is het na 1 januari 2017 dus afgelopen, want ik ben niet van plan om alles nog eens over te gaan doen! Feit blijft dat ik mijn diploma behoud en op dezelfde wijze mijn praktijk zal voortzetten. U zult dan als cliŽnt echter geen vergoeding meer ontvangen.

Heeft u hier vragen over, bespreek dan de mogelijkheden met mij. Samen zoeken we dan naar een oplossing en ik weet zeker dat we er uit komen! Ik wil u namelijk graag van dienst blijven zijn.

Mochten er ander ontwikkelingen zijn, of nieuws over zorgverzekeringen die mijn werkzaamheden wel blijven vergoeden, dan hoort u dat uiteraard van mij. Houd daarvoor onder andere deze nieuwsbrief en de website in de gaten.

Reageren?
Heeft u een vraag of een opmerking? Of heeft u een interessant nieuwtje voor in de volgende nieuwsbrief? Stuur uw reactie dan naar info@marchienbos.nl of neem telefonisch contact met me op.