Nieuwsbrief 18 - Lente 2015

Eindelijk weer een nieuwsbrief
2014 was een jaar waarin veel gebeurd is. Mijn werkzaamheden gingen - soms op een lager pitje - gewoon door, maar tijd voor een nieuwsbrief heb ik niet gemaakt. Nu is er dan toch weer genoeg te melden om daar verandering in te brengen.

15-jarig bestaan
Laten we beginnen met goed nieuws! Mijn bedrijf bestond op 6 februari jl. precies 15 jaar. Eerst onder de naam Care4You, daarna ging ik verder als Manueel praktijk voor Shiatsu, Massage en Sportverzorging. Ik ben trots op de bereikte resultaten en wil u graag bedanken voor uw trouwe klandizie.

Zuid-Afrika
Binnenkort ben ik een paar weken afwezig, omdat ik op bezoek ga bij mijn dochter Eva in Zuid-Afrika. Zij is singer-songwriter en heeft sociale- en klinische neuropsychologie gestudeerd. Op 7 januari is zij vertrokken naar de Ubuntu Academy in Kaapstad om kansarme jongeren te begeleiden bij hun afstudeerproject. Dit kan zij doen met steun van het programma Voor de Kunst.

Samenwerkingsverband Valkema Sport
We hebben ons samenwerkingsverband met Valkema Sport en mijn collega's op het gebied van sportpodologie (Henk Jager), fysiotherapie (Fyzigo) en voedingsadvies (Voedingsburo van der Linde) weer nieuw leven in geblazen. Er zijn nu nog meer specialismen onder één dak. Ook mijn praktijk staat vermeld op de mooie nieuwe flyer van Valkema Sport.

Openingstijden in 2015
Dan nu wat minder fijn nieuws. In verband met de slechte gezondheid van mijn man Henk, werk ik momenteel halve dagen: 5 ochtenden, donderdagavond en 1 keer per maand op zaterdagochtend. Dank voor uw begrip.

Vergoeding door zorgverzekeringen
Om opnieuw in de zorggids te mogen komen en er voor te zorgen dat u vanuit de aanvullende verzekering nog vergoed wordt, moet ik elk jaar mijn kennis op peil houden. Dit jaar zijn er weer eisen bijgekomen vanuit de zorgverzekeringen. Ik moet opnieuw de opleiding Medische Basiskennis doen, die voldoet aan de zogenaamde PLATO-eisen, en die erkend wordt door CPION. Volg ik die niet, dan word ik niet meer vergoed vanaf 1 januari 2017. Dit is niet alleen voor mij, maar voor veel therapeuten een bittere pil! Verder zijn er geruchten dat er daarna weer een nieuwe eis volgt... ik houd u op de hoogte!

Van SRBAG naar RBCZ
Over zorgverzekeringen en registratie gesproken: mijn praktijk is niet meer geregistreerd bij de SRBAG, maar ik ben overgegaan naar het RBCZ-register. Heeft u hier vragen over, dan hoor ik het graag.

Reageren?
Heeft u een vraag of een opmerking? Of heeft u een interessant nieuwtje voor in de volgende nieuwsbrief? Stuur uw reactie dan naar info@marchienbos.nl of neem telefonisch contact met me op.