Profiel van Marchien Bos

Onderwijs
Na 25 jaar les te hebben gegeven in het basisonderwijs was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die uitdaging vond ik in volwasseneducatie bij bedrijven die hun normen binnen arbo en veiligheid moesten aanpassen vanwege wettelijke voorschriften. Het was intensief, erg leuk om te doen en het wekte mijn belangstelling voor het bedrijfsleven.

Care 4 You
Met hulp van het Regionaal Ondernemers Instituut heb ik een businessplan geschreven, een bank gevonden die dit wilde financieren en met steun van familie, vrienden en bouwvakkers creŽerde ik Care 4 You, waar zorg en welzijn in de vorm van onder andere een kapsalon, schoonheidssalon, infraroodsauna, zonnebank en mijn specialiteit, bewegingsbanken, tot uiting konden komen.

Praktijk aan huis
Wat mij opviel bij de mensen die gebruik maakten van het programma van de bewegingsbanken waren de klachten waar zij mee kwamen. RSI, slijmbeursontstekingen, onverklaarbare haperingen in het bewegingsapparaat deden mij opnieuw in de leerboeken duiken. Ik begon met de cursus sportmassage en inmiddels ben ik bevoegd Manueel Praktizijnģ. Van 2003 tot 2012 had ik mijn eigen praktijk aan huis. Daarna was mijn praktijk 5 jaar lang gevestigd in het pand van Valkema Sport, in het centrum van Veendam. In maart 2017 ging Valkema verhuizen, en ik had meegekund, maar ik heb ervoor gekozen om weer vanuit huis te gaan werken. Met ingang van 20 maart 2017 is mijn praktijk gevestigd aan de Raadhuislaan 103 te Oude Pekela.

Opleidingen
Hier vindt u een overzicht van de door mij gevolgde opleidingen.